Hidvégi József

(1961. - )

Somogy Megyei Közgyűlés tagja

1961-ben születtem Nagykanizsán. Gyermekkoromat egy kedves kis faluban Inkén töltöttem. Középiskolai tanulmányaimat Kaposváron a Gépészeti Szakközépiskolában végeztem, majd a Budapesti Bánki Donát Műszaki Főiskolán szereztem gépészmérnöki diplomát. Ezt követően programozó mérnökként dolgoztam a nagykanizsai Kőolajipari Gépgyárban.

1983-ban házasságot kötöttem, feleségem Hidvéginé Molnár Csilla, védőnő. Fonyódra 21 éve egy pályázat elnyerése során kerültünk, így megvalósulhatott középiskolás kori álmom, hogy a Balaton déli partjának legszebb helyére költözhettem. Családi házunkat 1986-ban kezdtük el építeni és még abban az évben be is költöztünk. Gyermekeink már ide születtek:  Gábor és Bence.

Fonyódra kerülésünk után a balatonlellei Híradástechnika Szövetkezetnél dolgoztam, szintén mint programozó mérnök, majd később a technológiai csoport vezetője lettem. 1992-ben a Szövetkezet átalakulása során a munkahelyemet megszüntették, így lettem kényszervállalkozó. Azóta a kereskedelmi és a vendéglátó üzletvezetői képesítést is megszereztem, valamint komoly ismeretekre tettem szert a gazdasági élet terén. Tizennégy éves vállalkozói múlttal egy stabil jól működő vállalkozást tudhatok a hátam mögött. A városban sokasodó problémák hatására 1999-ben jött létre a Fonyódért Egyesület, melynek vezetőségi tagja, majd újságja - a Fonyódi Fórum - szerkesztője lettem. 2003 tavaszán országos politizálás hatására újraszerveztük a Fidesz fonyódi szervezetét (94 fővel), melynek elnökévé választottak. 2003 ősztől kértek fel a megyei politizálásra, azóta vagyok tagja a Megyei Közgyűlésnek, ahol sok tapasztalatot, barátot és kapcsolatot szereztem.

Évforduló

Naptárunk a Somogy Portál életrajzi adatainak szűrésével mindig az aktuális napon évfordulós személyekre hívja fel a figyelmet. A névre kattintva virtuális arcképcsarnokunkba juthat.


Fel