Csapó János: Gondoltad volna az élelmiszerekről?

2017. július 20.

Az utóbbi időben, a médiában, legyen szó televízióról, rádióról vagy az írott sajtóról, rengeteg tévedés, esetenként rosszindulatú csúsztatás jelent meg az élelmiszerekről, azok összetételéről, az emberi szervezetben betöltött szerepükről, és minden igyekezetem ellenére sem sikerült egy olyan fórumot találnom, ahol erre felhívhattam volna a figyelmet.

Most itt, a Somogy Portál lapjain szeretném elmondani, hogy mi az, ami leginkább irritált a legutóbbi időben. Nehéz eldönteni persze azt, hogy a média szakember tudatlansága vagy a nyilatkozó tudatos félrevezetése, esetleg elégtelen szakmai felkészültsége szüli-e ezeket az irritáló dolgokat.

 

1. Néhány érdekes tény a VÍZről

2. Nem csodavíz a lúgos víz!

3. Néhány gondolat a vitaminokról

4. Beszéljünk a koleszterinről és az E-számokról

5. Zsírok és fehérjék

6. Érdekességek a táplálék-összetevőkről

7. Vajon elég-e csupán növényi eredetű élelmiszert fogyasztani?

8. Táplálkozási tévhitek

9. Taurin, transz-zsírsav, glutén, aszpartám, szója és szukralóz

10. Liszt, cukor, zsír

 

(A szerző Prof. dr. Csapó János egyetemi tanár a Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézetében és a SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar, Élelmiszertudományi Tanszékén )

Utoljára frissítve: 2017. 10. 12. 10:10

Évforduló

Naptárunk a Somogy Portál életrajzi adatainak szűrésével mindig az aktuális napon évfordulós személyekre hívja fel a figyelmet. A névre kattintva virtuális arcképcsarnokunkba juthat.


Fel