Csapó János: Gondoltad volna az élelmiszerekről?
Az utóbbi időben, a médiában, legyen szó televízióról, rádióról vagy az írott sajtóról, rengeteg tévedés, esetenként rosszindulatú csúsztatás jelent meg az élelmiszerekről, azok összetételéről, az emberi szervezetben betöltött szerepükről, és minden igyekezetem ellenére sem sikerült egy olyan fórumot találnom, ahol erre felhívhattam volna a figyelmet.
Most itt, a Somogy Portál lapjain szeretném elmondani, hogy mi az, ami leginkább irritált a legutóbbi időben. Nehéz eldönteni persze azt, hogy a média szakember tudatlansága vagy a nyilatkozó tudatos félrevezetése, esetleg elégtelen szakmai felkészültsége szüli-e ezeket az irritáló dolgokat.
1. Néhány érdekes tény a VÍZről
3. Néhány gondolat a vitaminokról
4. Beszéljünk a koleszterinről és az E-számokról
6. Érdekességek a táplálék-összetevőkről
7. Vajon elég-e csupán növényi eredetű élelmiszert fogyasztani?
9. Taurin, transz-zsírsav, glutén, aszpartám, szója és szukralóz
(A szerző Prof. dr. Csapó János egyetemi tanár a Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézetében és a SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar, Élelmiszertudományi Tanszékén )