Balogh Sándor dr.

(1931. 04. 25. - )

Egyetemi tanár

Kiskomáromban született, gyermekkorát Zákánytelepen töltötte. A gimnázium első osztályát Nagykanizsán, a másodiktól a hatodik osztályig a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban végezte, majd Veszprémben érettségizett. Harmadéves teológusként a veszprémi szemináriumban a faliújságon 1951 decemberében meg kívánt emlékezni Mindszenty hercegprímás bebörtönzésének harmadik évfordulójáról. Februárban letartóztatták, hat év börtönbüntetésre ítélték, a szemináriumot pedig bezárták.

1957 óta az Amerikai Egyesült Államokban él. Doktori disszertációját " A kommunizmus kulturális és politikai irányzatai Közép - Európában: a szovjet-magyar kapcsolatok 1948-1956" címmel írta. A politikai tudományok nyugalmazott professzora, az Amerikai Magyarok Országos Szövetségének főtitkára. A Csurgói Öregdiák Szövetség tagja.

Utoljára frissítve: 2017. 01. 16. 20:30

Évforduló

Naptárunk a Somogy Portál életrajzi adatainak szűrésével mindig az aktuális napon évfordulós személyekre hívja fel a figyelmet. A névre kattintva virtuális arcképcsarnokunkba juthat.


Fel