Fekete László dr.

(1945. 09. 18. - )

Ügyvéd, Kaposvár Város Díszpolgára (2014)

1945. szeptember 18-án születtem Szennán. Általános és középiskoláimat Kaposváron végeztem, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségiztem 1964-ben. Egyetemi tanulmányaimat ugyanebben az évben kezdtem meg a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1969-ben szereztem diplomát.

Egyetemi tanulmányaim idejére a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara tanulmányi ösztöndíjat folyósított, így az egyetem elvégzése után nyomban megkezdtem ügyvédjelölti gyakorlatomat, 1971-ben az ügyvédi szakvizsga letétele után jegyeztek be ügyvédként a Somogy Megyei Ügyvédi Kamarába. Azóta folyamatosan ügyvédi gyakorlatot folytatok.

1991-ben a Kanadai Ügyvédi Kamara ösztöndíjával Ottawában dolgoztam, 1995-ben – a magyar ügyvédi delegáció tagjaként – részt vettem a Kanadában akkor induló, tartalmilag a közvetítésnek megfelelő, ADR /Alternativ Dispute Resolution/ program felkészítő tréningjében.

Szakmai publikációim az „Ügyvédek Lapja” című kiadványban jelentek meg, s Kamaránk  „Somogyi Prókátor” című szaklapját szerkesztem. A Pécsi Tudományegyetem Főiskolai Karán a jogi asszisztens képzés beindítása óta „Az ügyvédi és közjegyzői jog” tantárgy előadója vagyok, mint megbízott oktató.

Az Igazságügyi Minisztérium Jogi Szakvizsga Bizottsága tagjaként, mint vizsgabiztos működöm hosszú évek óta. 1973–tól a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagja, 1988-tól titkára, 1997 óta elnöke, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségi tagja vagyok.

A brüsszeli székhelyű Európai Uniós Országok Ügyvédi Kamaráinak Szövetségében /CCBE/ a Magyar Ügyvédi Kamarát képviselő három ügyvéd egyike vagyok, e szervezetben a Fegyelmi ügyek Bizottságának munkájában veszek részt. Az első szabadon választott városi önkormányzatnak az MDF támogatással megválasztott tagja voltam 1990-től 1994-ig. Jelenleg a Kaposvár Városért Közalapítvány elnöke vagyok.

Nős vagyok, feleségem, dr. Herczeg Olga fogorvos, egy gyermekem van, Várkonyiné dr. Fekete Olga ügyvéd.

 

Évforduló

Naptárunk a Somogy Portál életrajzi adatainak szűrésével mindig az aktuális napon évfordulós személyekre hívja fel a figyelmet. A névre kattintva virtuális arcképcsarnokunkba juthat.


Fel