A honlap teljes felülete akadálymentes

Nem csodavíz a lúgos víz!

2017. 07. 27., csütörtök, 10:39

 

  • Gondoltad volna, hogy forgalomba hozták a LÚGOS vizet?

Állítják, hogy a tudomány mai állása szerint csak a lúgos szervezet tudja a megfelelő mennyiségű oxigént felvenni (hibátlanul működtetni a szervezetet). A lúgos vizek egyedisége abban rejlik, hogy nincs puffer kapacitásuk, a savak nem tudják közömbösíteni, így a sav-bázis egyensúly megteremtésében sejtszinten segíthet. A 11.000 éves természetes bio ásványvizünk lúgos hatását a speciálisan kifejlesztett elektromos kezelésnek köszönhetően érték el, hozzáadott anyagot nem tartalmaz. Javasolják, hogy egészítse ki lúgosító étrendjét, teremtse meg a sejtjei anyagcseréjének egyensúlyát. Fogyasztható krónikus hasmenés, emésztési zavarok, várandóság okozta hányinger, gyomorégés, sport/fizikai megterhelés okozta izomláz esetén is.

Állítják róla, hogy kalóriamentes természetes energia. Rendkívül optimális ásványianyag-összetételének és módosított molekulaszerkezetének köszönhetően, a gyomorsav nem tudja teljes mértékben közömbösíteni, így emelheti a szövetek pH értékét, lúgosít, segítve az oxigén felvételét. Segítheti a sejtek anyagcseréjének egyensúlyba kerülését, sportolás, nehéz fizikai munka után az izmok savasságának csökkentését. Kellemesen selymes íz. Elektromos technológiával kezelt, 11.000 éves, ásványvíz alapú lúgos ital. (Funkcionális víz, nem gyógyszer).

Ez rosszabb, mint a korábbi vizek bármelyike, mert árthat. Tényleg nagyobb a pH-ja tíznél, megmértem. Ha kalóriamentes, akkor nem lehet benne energia, vagy ha energiamentes, akkor nem lehet benne kalória (ami ugye joule, a kalóriát már el kellene felejteni, az energiát és a kalóriát pedig nem lenne szabad összekeverni). A gyomorsav nagyon savas környezetet biztosít a fehérje emésztéséhez, hisz az itt működő pepszin pH optimuma 1,5-2,0 között van. Ez olyan savas, hogy elmarja a vasszöget, de ez jó, mert megöli a baktériumokat, segíti a fehérje emésztést. Ha ezt lúgosítani akarnánk, azaz a pH-t meg akarnánk emelni, nem menne a fehérjeemésztés, mert a pepszin működésének optimális pH tartományát túllépnénk. Minden, ami a normális működéshez szükséges gyomorsavat leköti, lúgosít, az káros, mert rontja a fehérje emésztését. No de nem kell kétségbe esni, mert a gyomorsav kb. százszor, ezerszer savasabb (nem akarok szakszavakat használni), mint ez a lúgos víz, tehát meg se kottyan neki egy kis lúg. De akkor minek?

A vérünk pH-ja is szigorúan szabályozott két puffer rendszer segítségével is. Azt egy két korty lúgos vízzel nem lehet megváltoztatni, de nem is szabad, mert ha az akár a lúgos, akár a savas irányba lényegesen változna, akkor az egyenlő lenne a halállal. Az oxigén felvétele és a szén-dioxid leadása 7,40 pH-n megy optimálisan, ha ennél akár csak egy-két tizeddel kevesebb, vagy több lenne, az már gondot okozna a szervezetben.

A tudományos alapokra is kíváncsi olvasó számára egy idézettel folytatnám egyik egyetemi jegyzetemből: “A foszfátpuffer az élő szervezet sav-bázis egyensúlyában különösen fontos szerepet tölt be. A szervezetben szinte minden reakció vizes közegben játszódik le, aminek sebességét a hidrogénion-koncentráció megváltozás jelentősen módosítja, mivel a legtöbb enzim optimális aktivitása csak igen szűk pH-tartományra korlátozódik. A foszfátpuffer a szervezet egyik legfontosabb intracelluláris pufferrendszere; a H2PO- és HPO-anionok a cukorfoszfátokban és a nukleotidokban, elsősorban az ATP-ben kötött foszfátionok formájában vannak jelen.

A hidrogén-karbonát–szén-dioxid puffer a szervezet másik alapvető pufferrendszere, ami a vér pH-ját tartja állandó értéken. Egészséges embereknél a vér pH-ja 7,4, pontosabban 7,35–7,45 között van. Magasabb pH-nál (pH > 7,6) a sejtek már nem tudják a vérnek kellően átadni a biológiai oxidáció során képződött szén-dioxidot; alacsony pH (pH < 7,3) pedig a gázcserét segíti elő a tüdőben a szén-dioxid leadásával. Ha a vér pH-ja 7 alá csökken, az súlyos kómát idéz elő. A pufferrendszer komponensei a szénsav (H2CO3) és ionjai, a hidrogén-karbonát- (HCO) és a karbonát- (CO) ionok. A vér pufferrendszerében a vérben oldott CO2(aq) és a tüdőben lévő gázállapotú CO2(g) is szerepet játszik.
A vér pH-szabályozása az alábbiak szerint történik. A vérbe kerülő savas metabolitok (pl. tejsav) átmenetileg növelhetik a hidrogénion-koncentrációt, ami H2CO3-képződéshez vezet. Ez oldott szén-dioxiddá alakul CO2(aq), és a tüdőben gázfázisba lép ki CO2(g). A bevitt H3O+-ion növeli a PCO2-t, de nem változtatja meg a vér pH-ját mindaddig, amíg elegendő hidrogén-karbonát van jelen. A vér pH-növekedése emeli a [HCO]-t, ami a CO2-gáz oldásából H2CO3-képződésen át pótlódik.”

A megváltozott víz szerkezetről: a vízmolekulák állandó dinamikus mozgásban vannak, szerkezetük folyamatosan változik. Molekula aggregátumok alakulnak ki, majd esnek széjjel, aminek köszönhetően a víz, kis molekula tömege ellenére, szobahőmérsékleten folyadék, holott gázhalmazállapotúnak kellene lenni. Milyen módosított molekulaszerkezetről beszélnek az “alkotók”? Totális káosz és hozzá nem értés!

Mi az, hogy segítheti a sejtek anyagcseréjének egyensúlyba kerülését. Mi az az egyensúlyba kerülés? Blabla, értelem nélküli szöveg. Mi az az elektromos technológia? Van konnektor az üzemben, ahol készítik? Vagy ott megy el a magasfeszültség? A funkcionális szót olyan élelmiszerre használjuk, amitől valami többet várunk el, mint hogy csak jó legyen, legyen kiváló minősége mellett valami gyógyhatása is, ami bizonyítható. No de itt? Ez a sötét Középkor, vagy még annál is rosszabb.

(A szerző Prof. dr. Csapó János egyetemi tanár a Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézetében és a SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar, Élelmiszertudományi Tanszékén )


Fel