Bedő Kornél

(1973. - )

Természetfotós, tanár

Kaposváron születtem 1973-ban. A természet szeretete kiskoromban gyökerezik. Nagyapámat gyakran elkísértem Gemenci vadászataira ahol nem a vad elejtése volt a fő szempont hanem a természet tiszteletét tanultam meg. A fotózást mindkét szülőmtől lestem el, sőt később édesapám fed-2-esével kezdtem el fotózni. 1988-ban csatlakoztam a kaposvári Compur fotóklubhoz. Érettségi után a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán fizika – technika szakon végeztem. Később ezzel párhuzamosan felvettem szintén itt a főiskolán a művelődésszervező szakon a média szakirányt. Itt a szakdolgozatomat fotótechnikából írtam. A technika szakon lehetőségem nyílt elvégezni a nemzetközi mezőgazdasági tanácsadó szakot melyet a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Trópusi Mg.-i tanszéke tartott. Jelenleg a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tanítok. 

A kaposvári Compur fotóklubot vezetem 2004 óta, a MAFOSZ regionális elnökének választottak 2007-ben. Szintén ebben az évben felvett tagjai közé a Somogy Természetvédelmi Szervezet. 2007-2011 között a természetvédelmi mérnöki szakot a Kaposvári Egyetemen, míg a fizika MA-t a Szegedi Egyetemen 2011-2012-es tanévben végeztem el.

Bővebb információk és fotók a kaposvári természetfotós honlapján olvashatók.

Utoljára frissítve: 2017. 01. 16. 20:30

Évforduló

Naptárunk a Somogy Portál életrajzi adatainak szűrésével mindig az aktuális napon évfordulós személyekre hívja fel a figyelmet. A névre kattintva virtuális arcképcsarnokunkba juthat.


Fel