Balog József

Fotós

Kaposváron születtem. A fotózás művészetével a Somogyi Fotóklubban ismerkedtem meg.

Első hazai kiállításomat 1991-ben a helyi Együd Árpád Városi Művelődési Központban rendeztem meg, nagy sikerrel. 1992-ben jelent meg „Hőskor” címmel a kaposvári Csiky Gergely Színház múltját, sikereit bemutató könyvem. 1993-tól a Magyar Újságíró Szövetség tagja vagyok.

1994-ben személyes meghívást kaptam Kaposvár német, olasz és francia testvérvárosába. Mindhárom városban nemzetközi fesztiválon önálló kiállítással vettem részt. 1995-ben elutaztam az angol és az orosz testvérvárosba is. 1996-ban eljutottam Szarajevóba és Okucaniba, ahol megfigyeltem a magyar és amerikai katonák életét, munkáját. Az itt készült fotókat „Harcok arca” címmel mutattam be Budapesten.

A Magyar Honvédség civil kapcsolatainak ápolásáért, a katonák életének bemutatásáért emlékplakettel tüntettek ki. A Barátság Hídja nemzetközi fotókiállításon Kodak-díjat kaptam.

                             

 

                                                                                                                                        

 

Utoljára frissítve: 2018. 01. 03. 18:16

Évforduló

Naptárunk a Somogy Portál életrajzi adatainak szűrésével mindig az aktuális napon évfordulós személyekre hívja fel a figyelmet. A névre kattintva virtuális arcképcsarnokunkba juthat.


Fel