Somogy-megyei felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan

Pályázat azonosító: EFOP-1.6.3-17-2017-00006

Somogy megyei felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan elnevezésű projekt /EFOP-1.6.3-17-2017-00006/

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal konzorciumban beadott támogatási kérelmünk az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2017. október 10-i döntése alapján nyert.
A projekt 75 millió Ft támogatással 36 hónap alatt valósul meg.

Az alábbi eredményeket szeretnénk elérni:
Szolgáltatási Út Térképet készítünk, mely dokumentum a megyében meglévő szolgáltatások lakossághoz való elérését vizsgálja, különös tekintettel a helyi szinten hiányzó szolgáltatásokra, és annak megoldási javaslataira. Olyan lokális és horizontális folyamatokat fogunk elindítani konzorciumi partnerünkkel, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal együttműködésben, melynek keretében a fejlesztési programokat áttekintjük, és a felzárkózási folyamatokat hangsúlyosabbá tesszük. A felzárkóztatásban érdekelt szervezetek részvételével Fórumot hozunk létre, mely évente két alkalommal fog ülésezni. Feladata a problémák feltárása és megoldási javaslatok keresése, megfogalmazása. 12 alkalommal közösségi együttműködést erősítő rendezvényt szervezünk a megye különböző településein. Az események célja életvezetési, családi életvitelre nevelési, adósságkezelési, pénzügyi tanácsadás, segítségnyújtás.

A projekt megvalósításának 36 hónapja alatt a Somogy megyei Önkormányzat 2 felzárkózási munkatársat, az Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság pedig 1 főt alkalmaz. A három munkatárs fog azon dolgozni, hogy Somogy megye valamennyi településén felmérjék a szolgáltatási helyzetet, a hiányokra megoldási javaslatokat fogalmazzanak meg, és ezeket továbbítsák az illetékes irányító szerveknek. Emellett rendezvények keretében szólítják meg a megye lakosságát, segítséget nyújtanak az élet több területén felmerülő kérdésekben tanácsokkal, lehetőségekkel. A megyei társadalmi felzárkózási folyamatok a pályázattal újabb színtéren indulhatnak meg minden eddiginél szélesebb társadalmi összefogás keretében. Elgondolásunk szerint azon együttműködő partnerek felkutatása a cél, akik felelős szerepvállalásukkal motorjai lesznek a felzárkóztatásnak.

A Somogy Megyei Önkormányzat felzárkóztatási projektje a megyei önkormányzat másik, Foglalkoztatási paktum pályázatával együttműködve hosszú távon keres megoldásokat a gazdaság, a foglalkoztatás és a társadalmi különbségek problémáira, és a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiához kapcsolódóan, hozzájárul a felzárkózás-politika megyei szintű megvalósításához, és megyei koordinációs és konzultációs rendszert alakít ki.

A Somogy Megyei Felzárkózási Fórum 2018. március 21-én tartotta alakuló ülését, az együttműködési megállapodást 28 szervezet írta alá.

Külső linkről letölthető anyagok
8.Beszámoló 2sz melléklet - 1Barcs
8.Beszámoló 2sz melléklet - 2Nagyatád
8.Beszámoló 2sz melléklet - 3Csurgó
8.Beszámoló 2sz melléklet - 4Tab
8.Beszámoló 2sz melléklet - 5Kaposvár
8.Beszámoló 2sz melléklet - 6Fonyód
8.Marcali járás komplett
8.Siófki járás komplett

 

Dokumentumok

Utoljára frissítve: 2024. 07. 10. 18:29

Fel