Felhívások

FELHÍVÁS „Örökségünk – Somogyország Kincse Cím” adományozására

2024. 06. 24., hétfő, 10:25

Az Örökségünk – Somogyország Kincse Címre valamennyi somogyi lakos, közösség, valamint a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság tehet javaslatot.
A javaslatot a mellékletben szereplő „Javaslat Örökségünk – Somogyország Kincse Cím adományozására” adatlap kitöltésével 2024. augusztus 15-ig elektronikus úton, word formátumban a molnar.andrea@somogy.hu e-mail címre kérjük megküldeni.

Az Örökségünk – Somogyország Kincse Címmel az olyan épített és természetes környezeti, kulturális értékek létrehozása, feltárása, megóvása, ill. közkinccsé tétele ismerhető el, amelyek a magánszemélyek, jogi személyek, ill. közösségeik tevékenységeképpen maradandó értékek és a somogyi emberek találékonyságát, hozzáértését, hagyományait mutatják, amelyekre méltán lehet büszke mindenki vármegyénkben.

A címből évente legfeljebb 3 adományozható.

A cím adományozásáról diploma és kisplasztika kerül átadásra, amelyből egy példányt - amennyiben nevesíthető - az érintett személy vagy közösség, egy további példányt pedig az érintett önkormányzat kap. Épített és természeti kincs esetén tábla is készül, amelyet az elismert értéknek megfelelő, méltó helyen kell elhelyezni. A címmel járó aranyozott miniatűr grafikából egy példány az adományozott részére kerül átadásra, míg egy további példány a Vármegyeháza Értéktermében kerül méltó módon elhelyezésre.

A címmel érintett közösségek, önkormányzatok a kitüntető címet marketing munkájukban megjeleníthetik, felhasználhatják.

Utoljára frissítve: 2024. 07. 10. 17:08

Fel