A honlap teljes felülete akadálymentes

Witzmann Mihály

(1977. 06. 02. - )

Országgyűlési képviselő

1977. június 2-án születtem Siófokon. Nős vagyok. Feleségem, Witzmann Ágnes optikusként dolgozik egy balatonlellei látszerész szaküzletben. Tősgyökeres lellei családból származom, és születésem óta Balatonlellén élek.

Általános iskolai tanulmányaimat a Lellei Általános Iskolában végeztem, majd Fonyódon a Mátyás Király Gimnáziumban érettségiztem. 1999-ben szereztem meg mérnök-informatikusi diplomámat Budapesten, a Gábor Dénes Műszaki Főiskolán. Első munkahelyemet már főiskolás éveim alatt sikerült megtalálnom, egy újonnan induló számítástechnikai vállalkozásnál. A balatonlellei szaküzletben az alapítástól számítva tizenkét évig dolgoztam szerviz- és üzletvezetőként. 2009-ben nyertem el a balatonboglári Mathiász János Szakközépiskola által meghirdetett informatikus-rendszergazdai munkakört. Az intézményben 2010. októberéig dolgoztam, amikor a Somogy Megyei Közgyűlés alelnökének választottak. 1998-tól ifjúsági és kulturális rendezvények szervezésében is közreműködtem. Három éven át vezettem a Balatonbogláron működő ifjúsági klubot, és jómagam is számos zenei formációban megfordultam. A lellei polgárok bizalmának köszönhetően 2002-től önkormányzati képviselőként tevékenykedem. Első önkormányzati ciklusomban a Szociális Egészségügyi és Sport Bizottságnak is tagja voltam, majd második megválasztásomat követően az Ügyrendi és Bűnmegelőzési Bizottság elnöki tisztségét bízta rám a képviselő-testület.

2006-ban léptem be a Fidesz balatonlellei szervezetébe, ahol rövidesen rám bízták a csoportelnöki feladatok ellátását is. Nagy megtiszteltetés ért, hogy a Fidesz önkormányzati tagozatának Somogy megyei alelnökévé és a tagozat országos választmányának tagjává választottak. 2006-tól vagyok a Balatonlellei Fürdőegyesület elnökségi tagja és ebben az évben léptem be a balatonlellei HT Vitorlás Klubba is. 2008-ban a városunkban működő Zeneváros Közhasznú Alapítvány kuratóriuma is soraiba választott. Középfokú angol, és alapfokú német nyelvismerettel rendelkezem.

Érdeklődési köröm meglehetősen szerteágazó. Szinte minden sportot kedvelek, de leginkább a jégkorong, az asztalitenisz, a vitorlázás és a Forma-1 iránt vonzódom. A zene gyermekkorom óta meghatározó szerepet tölt be az életemben. Jómagam is játszom gitáron, de sajnos zenekari szerepvállalásra az utóbbi években nem nagyon jutott időm. Szorosan kötődöm a természethez, szeretek kirándulni, és hetente legalább egyszer „meg kell látogatnom” a Balatont. Lokálpatrióta vagyok, Somogy megye és szülővárosom, Balatonlelle sorsát a szívügyemnek tekintem. Közéleti szerepvállalásomat az alábbi közmondás fejezi ki leginkább: „Aki azt hiszi, hogy boldogul a többiek nélkül, téved, de az, aki azt hiszi, hogy a többiek nem tudnak boldogulni nélküle, még jobban téved.”

 

Utoljára frissítve: 2017. 06. 02. 09:16

Fel