A honlap teljes felülete akadálymentes

Vörös Tamás dr.

Somogy megye Magyary Zoltán- és Deák Ferenc-díjas nyugalmazott főjegyzője

Cegléden született, ám már régóta somogyinak vallja magát. A Szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett, 1975-ben szerzett jogi doktori diplomát. Az egyetemet követően először a Somogy Megyei Illetékhivatalnál, majd a megyei tanácsnál, ezt követően a Köztársasági Megbízott Kaposvári Területi Hivatalánál és a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatalnál dolgozott vezető beosztásokban. 1999. április 15-től Somogy megye főjegyzője. Tevékenységét kiemelkedő színvonalon látja el az önkormányzati hivatal működtetése, a munkáltatói jogok és az államigazgatási jogkörök gyakorlása során.

Magas színvonalú szakmai és vezetői munkájának eredményeként az általa vezetett Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal 2007-ben Közigazgatási Minőségi Díjban részesült. Felelős hivatali munkája mellett széleskörű szakmai közéleti tevékenységet is folytat. Az elmúlt évtizedekben több alkalommal részt vett a közigazgatás reformjára vonatkozó szakmai tervezetek előkészítésében, véleményezésében. Megszámlálhatatlan szakmai tanfolyamot szervezett és vezetett, amelyeknek nemcsak résztvevője, hanem rendszeres előadója is volt.

Évek óta ellát közigazgatási alap- és szakvizsga bizottság elnöki teendőket. Többek között tagja az Országos Jogi Szakvizsga Bizottságnak, valamint az Országos Közigazgatási Vizsgabizottságnak, és állandó meghívottja a Somogy Megyei Államigazgatási Kollégiumnak. A Magyar Közigazgatási Kar Somogy Megyei Tagozatának elnöke, a Magyar Közigazgatási Kar országos elnökség tagja, 2010 októbere óta a Magyar Közigazgatási Társaság elnöke. A Pécsi Tudományegyetem címzetes docense, a Kaposvári Egyetem külső oktatója.

Szakmai tevékenységét nagyfokú hivatástudat és szakmai hozzáértés jellemzi, amit számos kormányzati kitüntetéssel ismertek el. A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje, valamint a Magyar Közigazgatásért Díj tulajdonosa. Él-hal a labdarúgásért, rajong a kutyákért, s feszültségoldó, fanyar humorát is sokan irigylik, csakúgy, mint muzikalitását. A Kodály módszer szerint, ének-zene tagozatos iskolában tanult, s egy év kellett volna még ahhoz, hogy zenetanár diplomát szerezzen. Leginkább énekelni szeret, de nem jön zavarba akkor sem, ha zongora mellé ültetik, vagy ha hegedűvonót adnak a kezébe, netán trombitát. Dr. Vörös Tamás nős, három gyermeke, négy unokája van.

Dr. Vörös Tamás megyei főjegyző 41 év közszolgálatban eltöltött idő után 2015. március 31-i hatállyal nyugállományba vonult.

 

Utoljára frissítve: 2016. 10. 21. 22:28

Fel