A honlap teljes felülete akadálymentes

Nagy Jenő

(1955. 10. 22. - 2000. 12. 22.)

Újságíró


1955-ben született Tatán. Kaposváron a mezőgazdasági szakközépiskolában érettségizett. 1974-ben került a Somogyi Néplaphoz gyakornoknak. Elvégezte a MÚOSZ Bálint György Újságíró Iskoláját, s a szerkesztőség a nagyatádi tudósítói feladatokkal bízta meg. Családjával e kisvárosban telepedett le, s mindenről tudósított, ami a szűkebb környezetében történt. Sajátos információs csatornái révén tudomása volt a vasút és a tűzoltóság minden rezdüléséről, mindkettőről könyvet is írt.

Napi munkája mellett helytörténettel is foglalkozott: első ilyen témájú munkája A kaposvári kőszínház története című írás, megírta Kaszó történetét, újságot, kalendáriumot szerkesztett, részt vett Somogy Megyei Kézikönyve szerkesztésében, kistérségi könyvekhez írt településtörténeteket. Főszerkesztőként irányította a nagyatádi és a lábodi televíziót, tudósította a Somogyi Hírlapot, részese volt a Somogy Rádió megszervezésének.

Sokat foglalkozott a vasutasok, a tűzoltók, a vadászok munkájával, kutatta múltjukat, megírta történetüket. Élete utolsó hónapjaiban egy nagy kalandra, Ausztrália felfedezésére is vállalkozott, majd nem sokkal később 2000. december 22-én, méltósággal viselt súlyos betegségben 45 éves korában hunyt el Nagyatádon.  

 


Fel