A honlap teljes felülete akadálymentes

Lazányi István

(1963. - )

Természetfotós

1963 ban születtem Budapesten. Kisgyerekként elcsodálkoztam a környezetem élő és élettelen világán, és határtalan felfedezői vágyat éreztem mindennek a megismerésére, ami határtalan csavargásba torkollott. Ez a későbbiekben rengeteg konfliktust okozott a szüleimmel, aminek intézet lett a vége.

16 évesen csatlakoztam a Madártani Egyesületbe, aminek a 875. tagja lettem a Csepel szigeti, Hajtó Lajos vezette helyi csoportban. 1987-ben Somogy megyébe költöztünk a családommal és az ottani helyi csoport táborozásain vettem részt. Ebből a helyi csoportból lett a Somogy Természetvédelmi Szervezet, Tömösvári Tibor vezetésével.

A Boronka patak mentén levő területeken találkoztam a keresztes vipera kis egyedszámú populációjával aminek a megmentésére feltettem az életem. Évtizedek óta próbálom a faj megmentését tűzzel vassal elérni. Nem eredménytelenül, amit a rengeteg publikáció, könyvillusztráció, ismeretterjesztő kiadvány is igazol. Jelenleg a Lanius Természetvédelmi Szervezet tagjaként hivatásos kutatásokat végzünk a Duna-Dráva Nemzeti park engedélyeivel, melynek tárgya a faji és alfaji státuszok tudományos igazolása a somogyi populációkon belül. A kutatások keretén belül bejártam már az egész országban található keresztes vipera élőhelyek mindegyikét.

A fotózás szeretete is szervesen kapcsolódott a természet szeretetéhez, mivel mindíg kényszert éreztem a látottak megmutatásához mások felé. De a fotózás örök tanulás ......minden területén kipróbáltam és kipróbálom magam, természetesen a korlátaim keretén belül. De beszéljenek a képeim helyettem majd....! Boldog embernek tartom magam, mert a hobbimban és a munkámban is azt csinálom amit szeretek csinálni.

Lazányi István honlapja

Utoljára frissítve: 2017. 01. 24. 20:59

Fel