A honlap teljes felülete akadálymentes

Kószó András

(1978. - )

1978-ban születtem Kaposváron. A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségiztem 1996-ban, majd a Német Külkereskedelmi Levelezői szakra jártam. 2000-től a családi vállalkozásban kezdtem el dolgozni. Gyermekkoromtól kezdve nagyon szerettem rajzolni, festeni és ezt sikeresen alkalmazom a mai napig a vállalkozásomban is, ahol címer- zászlótervezéssel, - készítéssel és zászlórestaurálással is foglalkozom.

Tehát, a képi ábrázolás már rég megfogott, így jutottam el a fotózáshoz is. Mivel édesapám pilóta is volt, így kicsi gyermekkoromtól fogva alkalmam volt megtapasztalni mindazt a szépséget, amit a repülés nyújtott, a madarak szemével látni a világot, a természetet, ezért is fogott meg a légifotózás. Mikor már itthon is lehetővé vált a kamerával felszerelt drónok vásárlása, én is beszereztem egyet, azóta ez az egyik kedvenc fotózáshoz használt eszközöm.

Több fotóm is bizonyította, hogy jól döntötöttem, hisz a National Geographic is már csaknem 10 alkalommal a nap – és a hónap képévé választotta képeimet. Készítek továbbá filmeket hazánk csodálatos tájairól és ha alkalmam nyílik, külföldön is megörökítem a szépségeket utazásaim során.

Már az a megtiszteltetés is ért, hogy egy angliai filmvállalat, az Europe from Above sorozathoz a hozzájárulásomat kérte az általam készített videóanyag felhasználásához, amit a Nat. Geo-nak készítenek. A fényképezőgép is hű társam lett, ha bárhova megyek a drón mellett ott lapul a táskámban, és ha találok valami szépet, azt biztosan megörökítem, annak ellenére, hogy ezt jelenleg csak hobbyként végzem.

Egyre jobban érdekel a filmkészítés is, hisz munkámból adódóan már olyan kitüntetésben volt részem, hogy már több Magyarországon forgatott híres amerikai filmhez is kérték az általam készített zászlókat, így alkalmam volt bepillantást nyerni a nagy filmek készítésének rejtelmeibe is, ezek az örökre szóló élmények mégjobban megerősítettek abban, hogy a fotózást és a filmkészítést, ha hobbyként is, de tovább kell folytatnom, hisz életem részévé váltak!

Instagram : koszoandras_photography

web: airvideo.hu

Utoljára frissítve: 2020. 12. 28. 16:34

Fel