A honlap teljes felülete akadálymentes

Csillag Gusztáv dr.

(1948. - )

Ügyvéd

Többgenerációs kaposvári családból származik, mégis Zalaegerszegen született 1948-ban. 1953 óta él Kaposváron, a Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett. Vegyésznek készült, jogász édesapja tanácsát megfogadva mégis a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanult tovább, ahol 1973-ban szerzett diplomát. 1975-ben ügyvédi jogtanácsosi szakvizsgát tett. 1976-tól a Kaposvári 1. Számú Ügyvédi Munkaközösség tagjaként dolgozott, 1991 óta egyéni ügyvéd. 2004 és 2015 között a Csillag Ügyvédi Irodában végezte munkáját.

A kaposvári önkormányzat megalakulásától 2006-ig a jogi, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság külső tagjaként vett részt a városi közgyűlés munkájának előkészítésében. Alapítása óta felügyelőbizottsági tagja a Magyar Katolikus Rádiónak, jogászi tudását egyebek közt a Kaposvári Egyházmegye, a megyei területfejlesztési tanács és a Csiky Gergely Színház is igénybe vette.

Színvonalas ügyvédi tevékenysége mellett nagy hatású közösségépítő munkát végez. 1994 óta elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kaposvári csoportjának, amit értékközvetítő munkának tart. Vezeti és lelkesíti a tagokat, az általa szervezett színvonalas rendezvényekkel is jelentős szerepet játszva a város közéletében. A Somogyért Egyesület és a Somssich–Táncsics Baráti Kör, valamint a Rippl-Rónai Ödön Művészeti Közalapítvány munkájában szintén szerepet vállalt.

1985-ben Kiváló Munkáért miniszteri kitüntetésben részesült, 2002-ben elnyerte a Somogy Polgáraiért elismerést, 2004-ben pedig Kaposvár Város Szolgálatáért díjjal köszönte meg tevékenységét a városi közgyűlés. 2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztje állami kitüntetést.

Az igazságszolgáltatásban és a helyi közéletben végzett több évtizedes, példaértékű munkájáért, amellyel hozzájárult Kaposvár hírnevének öregbítéséhez, Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése 2021. január 23-án a „Pro Urbe Kaposvár” kitüntetést adományozta dr. Csillag Gusztáv ügyvédnek.

Forrás: otthon.kaposvar.hu

Utoljára frissítve: 2021. 01. 25. 11:58

Fel